Almanya Vizesi Almak
Almanya Hakkında Bilgi
Sizlere Almanya Vizesi Almak konusuna değinmeden önce genel olarak Almanya hakkında bilgi vermek istiyorum.
Öncelikle halk arasında bilinen adı Almanya olmasına rağmen gerçek adı Almanya Federal Cumhuriyeti’dir. Almanya, Orta Avrupa’da bulunmakla birlikte, doğal güzellikleri ve mimarisiyle bilinen oldukça güzel bir ülkedir. Ülkenin yönetim biçimi ise parlementer cumhuriyet sistemidir. Almanya’nın ana dili Almanca’dır. Ayrıca Almancadan sonra diğer ortak diller Rusça, Fransızca ve İspanyolca dilleri de yaygın olarak konuşulmaktadır. Neden diye soracak olursanız geçmişten gelen bağlantılardan kaynaklanmaktadır. Örneğin Almanya’nın 2.dünya savaşı sırasında Rus işgaline uğramıştır ve şu an bile Almanya’da bulunan Rus köyleri bulunmaktadır. Almanya’nın başkenti Berlin’dir. Bilinen 16 eyaleti bulunmaktadır. Berlin, başkent olmakla birlikte Almanya’nın en kalabalık şehridir. Almanya’nın para birimi Euro’dur. 2021 yılı asgari ücreti 1.584,00 EUR’dur. Ayrıca bu yazının yazıldığı tarih itibariyle henüz resmi olarak yayınlanmamakla birlikte saatlik asgari ücretin 12 euro’ya yükseltileceği düşünülmektedir. Alman ekonomisi oldukça gelişmiş olmakla birlikte dünyanın en büyük 3. ekonomisidir. Berlin den sonra en kalabalık şehirler şu şekilde sıralanabilir. Münih, Stuttgart, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Frankfurt’tur.
Almanya Vizesi Hakkında Bilgi
Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin girişi için vize istemektedir. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaportuna sahip olan kişiler ise; 180 gün içerisinde 90 gün boyunca vize şartı aranmadan Almanya’ya giriş yapıp kalabilir. Almanya, Schengen ülkeleri içerisinde bulunmaktadır. Schengen vizesinin çoklu kullanımı ve geçerliliğinin devam etmesi halinde de ek vize şartına gerek duyulmamaktadır.
Almanya Vize Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?
Almanya Vizesi Nasıl Alınır? Almanya vizesini alabilmek için; Büyükelçiliğe ya da konsolosluklara gidilerek kaç gün kalacağınız bilgisiyle birlikte başvuru da bulunmalısınız. Oturum izinleri genellikle süreye göre değişmekle birlikte kısa ya da uzun dönem oturum izni olarak adlandırılmakta ve ona göre verilmektedir. Şartları sağlayan kişilerin vize işlemleri, düzgün bir şekilde tamamlanır ve Almanya’ya girişlerinde herhangi bir sorun olmaz. Ancak başvuru da bulunmadan önce randevu almanız gerektiğini unutmamalısınız. Yani öncesinden Büyükelçiliğe ya da konsolosluklara online başvuru yapmalı ve gerekli evraklarla birlikte randevu saatinde hazır bulunmalısınız. Evrakların tamamlanma süresi ve olası bir çok aksiliğin önlenmesi adına başvuru tarihi gideceğiniz tarihten en az 1 ay öncesi olmalıdır. Randevu tarihinden sonra gerekli evrakları hemen hazırlamaya başlamalısınız. Bu yaşanacak sözlü konuşmanın olumsuz sonuçlanmaması adına oldukça önemli bir şartıdır. Şimdi de gelelim başvuru sonrası hazırlamanız gereken evraklara.
Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Vize başvuru dilekçesi (Türkçe/Almanca)
- Vize talep dilekçesi
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Son 3 ay içerisinde çekilmiş bio metrik fotoğraf
- Nüfus cüzdan fotokopisi
- Maaş bordrosu, aktif kullanımda olan banka hesabının son 3 aylık hesap özeti
- Kalınacak yerin gösterildiği belge ve seyahat belgesi
- Vize süresinin bitişinin ardından tekrar kayıtlı olunan ülkeye geri dönüş sağlanacağına dair kanıtlı belgeler
Almanya’nın Vize İstemediği Ülkeler
- Hollanda
- Norveç
- İsveç
- İsviçre
- Avusturya
- Polonya
- Macaristan
- İtalya
- İzlanda
- Yunanistan
- Fransa
- Slovakya
- İspanya
- Finlandiya
- Çek Cumhuriyeti
- Belçika
Almanya Vize Ücretleri
Turistik Vize: başvuru hizmet ücreti 30 EUR, danışmanlık hizmet ücreti 40 EUR, vize harç ücreti 60 EUR’dur.
Ticari Vize: başvuru hizmet ücreti 30 EUR, danışmanlık hizmet ücreti 40 EUR, vize harç ücreti 60 EUR’dur.
Öğrenci Vizesi: başvuru hizmet ücreti 30 EUR, danışmanlık hizmet ücreti 40 EUR, vize harç ücreti 60 EUR’dur.
Transit Vize: başvuru hizmet ücreti 30 EUR, danışmanlık hizmet ücreti 40 EUR, vize harç ücreti 60 EUR’dur.
Kısa Süreli Eğitim Vizesi: başvuru hizmet ücreti 30 EUR, danışmanlık hizmet ücreti 40 EUR, vize harç ücreti 60 EUR’dur.